27 C
Dhaka
Wednesday, July 6, 2022

Consolidate 8 Bank Officer Exam Question Solution 2022

Bank exam Question Solution

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution 2022: The Question Solution for the Combine 8 Bank Officer Exam 2022 has been released. Our educational team has released Combined 8 Bank Exam Question Solution 2022. Combined 8 Bank Exam Question Solution 2022 is encouraging news for Bangladeshi job seekers. Below you can find all of the details for the Combined 8 Bank Exam Question Solution 2022. Bangladesh’s Bankers Selection Committee Secretariat (BSCS) is a government-run organization.

This exam has been held on 21 January 2022. Since you’re seeking for Exam Question Solution. That’s why we have written this article for you today. You can easily get your expected exam Question and solution on our website. You may get the solution to this question in two formats: image and pdf, just here. In this situation, more manpower is required for their services. Bangladesh Bank published a huge number of employment circulars on their official website https://erecruitment.bb.org.bd/ and in the daily newspapers a few days ago. For many Bangladeshi job seekers, this was wonderful news. The candidate then makes preparations for an online application.

Bangladesh Bank is the central bank of our country, and it is in charge of all other banks. The majority of job candidates aspire to work for this bank because it is a prestigious employer. Bangladesh Bank began its journey nearly 49 years ago. After then, it’s all about doing things with good hands. This bank is entirely owned by the government. Because it is of particular importance to job seekers, we have created this post titled Bangladesh Bank Officer General Question Solution 2022.

Bangladesh Bank Exam Question Pattern

Applicants who will be taking the next exam are highly interested in learning the question pattern. Because they are completely unaware of the situation and question pattern. Additionally, we will share it with you. Bangladesh Banka question pattern was MCQ. Know about job exams in detail before participating in job examinations. I think it is helpful for you. This will help you to understand how you should prepare. In this test questions come from Bengali, English, Mathematics, and General Knowledge. The total marks are 80. Of these, 20 are in Bengali, 20 in English, 20 in Mathematics, and 20 in General Knowledge and ICT.

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution PDF

Are you looking for 8 bank officers General exam Question Solutions Exam Question Solution PDF format? You are coming right place. You can easily download this exam question solution on your own device. If you read and write regularly you can answer all questions easily. I have given below the questions of this exam and their questions and solutions are useful for your other exam. We provide all govt jobs exams questions solutions. If you get to this exam question solution pdf. Please click the link below-

Questions and solutions of 7 banks of Bangladesh Bank

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution

Solution of Bengali part:

1. What is the declension of the word ‘Mrityunjaya’?

Answer: Death + victory

2. What is the true meaning of the phrase ‘crow of the earth’?

Answer: Long life

3. What is the exact meaning of the phrase ‘near slack’?

Answer: Careless

4. What is the synonym of the word ‘ahi’?

Answer: Snake

5. Which of the following is a novel written by Rabindranath Tagore?

Answer: Chaturanga

. ‘Kanne kusum kali sakali futil’ – in this sentence ‘Kanne’ is a declension of which car?

Answer: 8th in the tribunal

. What is the synonym of the word ‘sea’?

Answer: Jaladhi

. Which is not a synonym of the word ‘light’?

Answer: Tamisra [তমিস্র অর্থ অন্ধকার]

9. Who wrote the poem Akashlina?

Answer: Jibanananda Das

10. What is the meaning of ‘Meghnad’?

Ans: Madhyapadalopi bahubrihih

11. What is the compressed form of the sentence ‘starting from one’?

Answer: One by one

12. What kind of noun is ‘sorrow’?

Answer: Adjectives

13. What is the name of the preposition of this sentence ‘Is happiness gained without sorrow?’

Ans: Anusarga preposition

14. What is the opposite of ‘trust’?

Answer: Distrust

15. Express in one word – ‘call of birds’

Answer: Kujan

16. Which of the following is not a native word?

Answer: Sun.

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution

16. Choose the incorrectly spelled word:

Answer: Occassion

16. The antonym of “Cynical” is –

Answer: Gullible

19. The synonym of “Munity” is –

Answer: Revolt

20 “Once in a blue moon” means

Answer: Very Rarely

21. Choose the correct meaning of the idiom: “Kith and kin”

Answer: Blood Relations

22. The three-year-old was —– in her refusal to taste spinach.

Answer: Resolute

23. Rahima’s legs were so severely injured in the accident that she did not become fully – again until more than a year.

Answer: Ambulatory

24. The synonym of “Inadvertent” is –

Answer: Unintended

25. We often victim– victim of circumstances.

Answer: Fall

26. The police is looking for the case.

Answer: Into

26. The more hemoglobin one has, the more oxygen is carried to – cells.

Answer: One’s

26. I succeeded —- the task myself.

Answer: In Doing

29. Ivanka speaks English fluently; —- she knows French.

Answer: Moreover

30 The antonym of ‘promulgate’ is

Answer: Suppress

31. We were surprised —- his failure.

Answer: At

32. You can count – him to get the job done.

Answer: On

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution

33. You have saved 135 Taka by purchasing a blanket with 15% discount on it. What is the quoted price of the blanket in Taka?

Answer: 900

34. (7 + 7) 2 =

Answer: 28

35 The value of -3 – (- 10) is how much greater than the value of -10 – (- 3)?

Answer: 14

36. Which of the following is a prime number?

Answer: 2

36. What will be the fraction of 4%.

Answer: 1/25

36. Aslam bought 5 apples at Taka 10 and sold 4 apples at Taka 10. What will be the rate of profit?

Answer: 25%

39. What is the value of x in the equation 3x-15-6 = 0?

Answer: 7

40 If the cost price is 25% of selling price, then what is the percentage of profit?

Answer: 300%

41. If 18 is 15% of 50% of a certain number, what is the number?

Answer: 240

42. If (x + y) = 8 and (xy) = 6, What is the value of xy?

Answer: 7

43. How many miles can a motorist travel from 9:55 am to 10:15 am at a speed of 40 miles per hour?

Answer: 13.33 Mile

44. A man travels for 2 hours at 30 miles an hour and he covers 60 miles in the next 3 hours. What is the average speed per hour for the entire trip?

Answer: 24 M / H

45. The average age of a family of 6 members is 25 years. After a 45-year old member leaves the family, what is the average age (in years) of the family?

Answer: 21

46. Which of the following numbers cannot be the last digit of a squared number?

Answer: 2

46. 90 is 75 percent of which number given below?

Answer: 120

46. If 4 (x-2/3) = 0, what is the value of x?

Answer: 2/3

49. Which one of the following fractions is greater than ½?

Answer: 4/7

50. Sum of the interior angles of parallelogram is 2- degree.

Answer: 360

51. The area of ​​a rectangle is 40 cm2 and one of its sides is 8 cm long. What will be its perimeter?

Answer: 26 cm

52. If each side of a rectangle is increased by 20%, the increase in the area of ​​rectangle will be.

Answer: 44%

Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution (General and ICT part solutions)

53. Which of the following is a social media company?

Answer: Linkedin

54. What is the smallest unit of data transmission?

Answer: Bit

55. Which of the following is C2C e-commerce platform?

Answer: Bikroy.com

57. The full form of “Wi-Fi” is:

Answer: Wireless Fidelity

57. What does Fin Tech stand for?

Answer: Financial Technology

57. USB stands for—-.

Answer: universal serial bus

59 1024 Terabyte =

Answer: 1 Petabyte

Answer: ostrich

65 What is the capital city of Uganda?

Answer: Kampala

. Amartya Sen received Nobel Frize in-

Answer: 1998

. The winner of the Nobel Prize in Economics in 2021

Answer: Joshua Angrist

. The length of Padma Bridge is—

Answer: 6.15km

69 The number of Stock Exchanges is Bangladesh is—

Answer: 2

60 The forest Prime Minister of Bangladesh Mr. Tajuddin Ahmad was born is

Answer: Gazipur

Combine 8 Bank Officer General Exam Result

Are you looking for Bank Combined 9 Bank Officer general Exam Result? You are coming right website. We provide Combined 9 Bank Officer general Exam Results quickly. obtain the results when the results are published, instead of visiting various websites online. However, I would say that you can now see your results using our website. Our website’s link is www.bdsuggestion.com. Moreover, their official website is https://erecruitment.bb.org.bd/ We provide all public and private exam results.

Conclusion

All types of job exam question solutions, such as Bangladesh Bank jobs in Bangladesh, are always published on our website. Every day, a large number of job circulars are published, but we cannot keep track of them all. As a result, we make every effort to assist you by providing government and non-government jobs through our website. Every day, we publish all of the Job Circulars, as well as job exam results and question solutions, and job notices for job sackers. All government jobs, non-government jobs, bank jobs (both government and non-government), NGO jobs, private organization jobs, private company jobs, private university jobs, part-time jobs, and other job circulars, exam results, and other information in Bangladesh are updated daily here.

If you’re looking for a job or need one right away, keep an eye on our website and apply for the job openings that interest you. As a result, we always provide all of the relevant and important information about the current job notice in Bangladesh. This is a fantastic website for job seekers or those looking for work. On our website bdsuggestion.com, we also provide our visitors with a variety of educational resources, such as exam results, question solutions, exam routines, exam suggestions, and a variety of educational notices. As a result, you can visit our website every day for education and job news.

If you want to get all other job question solutions in our country, this is a very ideal post in this regard. Like our Facebook page (https://www.facebook.com/allguideline) to find our next update.

  • Combine 8 Bank Officer Exam Question Solution 2022: The Question Solution for the Combine 8 Bank Officer Exam 2022 has

    January 21, 2022

  • CGDF Auditor Exam Question Solution 2022: Office of the Controller General Defense Finance (CGDF) is the most important sector in

    January 21, 2022

  • Combined 9 Bank Exam Questions Solutions: Bangladesh 9 Bank Senior Officer Exam Question Solution is available on my website. Our expert

    January 7, 2022

  • BREB Exam Question Solution: Are you looking for Bangladesh Rural Electrification Board (BREB) Exam Question solutions? You are coming right

    January 1, 2022

  • CGDF Exam Question Solution: Controller General Defense Finance Authority is the most important sector in Bangladesh. CGDF Authority declared that

    December 21, 2021

  • DoF Exam Question Solution 2021: Are you looking for a DOF office assistant Exam Questions solution? You are coming right

    December 18, 2021

AUST Job Circular 2022

AUST Job Circular 2022 has been distributed. Ahsanullah University of Science and Technology Job Circular 2022 has been distributed by the power. AUST...

Rangamati Hill District Council (RHDC) Job Circular 2022

Rangamati Hill District Council (RHDC) Job Circular 2022 has been distributed. Rangamati Hill District Council (RHDC) Job Circular 2022 has been distributed by...

BSA Job Circular 2022

RELATED ARTICLES



Stay Connected

245,242FansLike
155,412FollowersFollow
11,541SubscribersSubscribe

Latest Articles