28 C
Dhaka

Teletalk Previous Question Solution

Date:

Share:

Teletalk Bangladesh Limited otherwise called TBL or Teletalk is absolutely just one state claimed telecom organization in Bangladesh. Teletalk provide GSM, 3G, LTE network in Bangladesh which was laid out in 2004. 

Teletalk Question Solution

Post Name:

Executive, Technical

Executive, General (Business Development, General Administration, Legal)

Exam Date: 08 November, 2019

Exam time: 3.00 PM to 4.30 PM

Exam Taker: FBS DU

Teletalk past inquiry arrangement found on our blog website. Teletalk work roundabout distributed on Teletalk official site: www.teletalk.com.bd. Teletalk request for employment process through on the web. Teletalk work apply connect is: jobs.teletalk.com.bd/home.php.

Teletalk test date distributed on their site. Teletalk test taker IBA, BUET, FBS, MIST in most extreme time. 

Teletalk Executive past inquiry arrangement found on our site. Likewise you can tracked down Teletalk Executive Technical past inquiry arrangement on our blog. We can attempt give Teletalk question arrangement pdf on this site. 

Teletalk Bangladesh Limited Question Solution

Teletalk Question Solution English Part

১. He generally follows that old … ..: ahead of schedule to bed, right on time to rise makes a man sound, rich and wise.

Ans: adage

২. I find these numerical riddles as well … .. what’s more favor the more direct type.

Ans: abstruse

৩. It’s horrible … .. your head in the sand, you’ll need to confront reality in the end.

Ans: burying

৪. How often have you … .. your home broken into?

Ans: had

৫. What is the female orientation of earl?

Ans: countess

৬. European cooking generally … .. a feeling of wistfulness and sentiment, such as running into an old flame.

Ans: evokes

৭. During the conflict, numerous families attempted to … .. as much food and supplies as they could.

Ans: hoard

৮. She was not really hit by the new recession.Which word(s) make this sentence incorrect?

Ans: scarcely hit

৯. Training somebody to drive is one of the … .. encounters you can have.

See also  Latest News SSC Exam Update Bd Regarding SSC Routine 2022 – www.educationboard.gov.bd

Ans: scariest

১০. ‘Darts are played by men too us ladies’. Observe the word erroneously utilized in this sentence.

Ans: are

Teletalk Question Solution Math Part

১১. The worth of 16 2/3% of- – is 150.

Ans: 900

১২. The area of circle will increment by- – times following a 100% expansion of its radius.

Ans: 4

১৩. The amount of a venture will create an aggregate sum of Tk. 826 at a 4.5 percent premium north of a long term period.

Ans: 700

১৪. The decimal articulation of 9.8 * 10^-3.

Ans: 0.0098

১৫. In the event that the straightforward benefit of Tk. 300 of every 4 years and Tk. 400 of every 5 years together Tk. 144. What is the level of profit?

Ans: 4.5

১৬. The premium acquiring of a long term time of an investor is diminished by Tk. 2400 because of a 0.6 percent fall in loan cost. His store sum is:

Ans: 100000

১৭. Ans: 2/3

১৮. Ans: 2.5

১৯. Ans: 1

২০. Ans: 31

Teletalk Previous Question Solution

Teletalk Question Solution BanglaPart

২১. Grammar এর সমার্থক বাংলা প্রতিশব্দ কি?

উত্তরঃ বাক্যতত্ত্ব

২২. পিপা কোন ভাষার শব্দ?

উত্তরঃ পর্তুগিজ (বাজারের অনেক বইয়ে পিপা হিন্দি শব্দ বলেছে যা ভুল উত্তর)

২৩. Receipt শব্দটির বাংলা পরিভাষা কি?

উত্তরঃ চালান

২৪. ‘ক’ বর্গের ধ্বনিসমূহের উচ্চারণ স্থান কোনটি?

উত্তরঃ জিহ্বামূল

২৫. কোন বানানটি সঠিক?

উত্তরঃ মহর্ষি

Teletalk Question Solution General Knowledge and ICT Part

২৬. The book fire and rage is composed by?

উত্তরঃ Michael Wolff

২৭. Number of Bengali characters won Nobel prize?

উত্তরঃ 4

২৮. Who won the Nobel Prize in Physics in 2019?

উত্তরঃ James Peebles

২৯. Which nation is famously known as ‘pearl island’?

উত্তরঃ Bahrain

৩০. ISO 24000 declarations are granted for guaranteeing standard in?

উত্তরঃ Sustainable procurement

৩১. Which of the accompanying blunders is created when rules of a programming language is violated?

উত্তরঃ Syntax error

See also  Centre for Research and Information (CRI) Job Circular 2022

৩২. The frameworks programming that makes the last executable record is:

উত্তরঃ Linker

৩৩. Whenever the diode current is huge, the predisposition is- – .

Ans: reverse

৩৪. What causes openings in a characteristic semiconductor at room temperature.

Ans: Thermal energy

৩৫. The capacitance of a varactor diode increments when invert voltage across it- – .

Ans: decreases

৩৬. The opposite current in diode comprises of minority transporter current and-current.

Ans: forward

৩৭. The base producer voltage is typically – supply voltage.

Ans: not exactly the base

৩৮. In MICR,C represents ?

Ans: Character

৩৯. The establishing year of Teletalk is- – –

Ans: 2004

৪০. The end recurrence of an operation amp rises to the solidarity gain recurrence partitioned by … … .

Ans: Closed circle voltage gain

Teletalk Question Solution Written Part

Written Part Marks: 60

1. Composing Part

a) E-business নিয়ে একটা প্যাসেজ অনুবাদ।

b) Paragraph: Paradigm changes in telecom ventures in Bangladesh.

2. Math Part

a) Inner surface region দেয়া আছে। বাইরের দৈর্ঘ্য প্রস্ত উচ্চতা দেয়া আছে। পুরুত্ব বের করতে হবে

b) X এর অসমতা দেয়া আছে। X এর সর্বোচ্চ ভ্যালু কত হতে পারে

c) 7 letter. A তিনটি, B দুইটি, C একটি, D একটি থাকবে – কত ভাবে সাজানো যায় এমন একটা গণিত।

3. Focus Writing Part

a) টেলিযোগাযোগ খাতে উন্নয়ন একটি দেশের উন্নয়নের পূর্বশর্ত – অনুচ্ছেদ লিখো

b) Short Note:

i) distinction among web and www

ii) GSM, CDMA Full Meaning

iii) টেলিটক কবে প্রতিষ্ঠিত হয়

iv) Which Bangla month is changed in accordance with perceive the jump year?

v) World media transmission day কোনটি?

4. Brought Question Part:

a) Function of b hub and ggsn.

b) Once a site is planned and created, what are the means to make it live online.

c) Difference between Quantum PC and Normal Computer.

d) What are the ways to deal with test and investigate a program?

e) Main contrast between vertical and flat miniature instruction?

Or, EEE related 

━ more like this

Beloved Mouse Turns One: Minnie Mouse Celebrates Her First Birthday

Minnie Mouse is likely one of the most beloved cartoon characters of all time. And what’s to not love? She’s cute, she’s sassy, and...

Beloved Mouse Turns One: Minnie Mouse Celebrates Her First Birthday

Minnie Mouse is among the most beloved cartoon characters of all time. And what’s to not love? She’s cute, she’s sassy, and she or...

Best Dermalogica Skin Prep Scrub For A Flawless Complexion

Dermalogica Pores and skin Prep Scrub is a non-abrasive, pre-shave scrub that lightly removes useless pores and skin cells and particles to prep the...

Best Cardboard Cutout Of Justin Bieber

Searching for the most effective cardboard cutout of Justin Bieber? Look no additional! At Cardboard Cutouts we delight ourselves on offering the very best...

Best Heavy-Duty Locking Mailbox For Your Home

A locking mailbox is a safe technique to obtain and ship mail. It's a must-have for any residence or enterprise. The most effective heavy...